Další řešitelé: Ing. Iveta Bošková, Ph.D., Ing. Ivana Dolanová, Ing. Matěj Valenta, Ing. Ilona Mrhálková
Odpovědný pracovník: Ing. Iveta Bošková, Ph.D.
Věcný obsah úkolu:
Cílem tohoto TÚ je prohloubení informační základny v oblasti potravinového odpadu v České republice v oblastech nepokrytých ve výstupu TÚ předchozího roku. Metodická část byla v obecné rovině již rozpracována v předchozích letech. Informační základna bude dle dostupných dat dále rozšiřována. V roce 2023 bude projekt zaměřen zejména na:
a) potravinové ztráty a potravinový odpad ve výrobně spotřebním řetězci: revize zdrojů pro hlášení dle struktury Prováděcího rozhodnutí EK 2019/2000;
b) zmapování veřejných iniciativ ke snížení potravinových ztrát a odpadu v ČR s podporou rezortu zemědělství.
Cílem je rovněž zmapovat dosavadní trendy v objemu výroby vybraných skupin potravin