Přejít k hlavnímu obsahu

Sledování potravinových ztrát a potravinového odpadu v celém potravinovém řetězci a vývoj produkce vybraných skupin potravin

Odpovědný řešitel: Ing. Martin Plášil, Ph.D.

Další řešitelé: Ing. Iveta Bošková, Ph.D., Ing. Ivana Dolanová, Ing. Matěj Valenta, Ing. Ilona Mrhálková

Odpovědný pracovník: Ing. Iveta Bošková, Ph.D.

Věcný obsah úkolu:

Cílem tohoto TÚ je prohloubení informační základny v oblasti potravinového odpadu v České republice v oblastech nepokrytých ve výstupu TÚ předchozího roku. Metodická část byla v obecné rovině již rozpracována v předchozích letech. Informační základna bude dle dostupných dat dále rozšiřována. V roce 2023 bude projekt zaměřen zejména na: 
a)    potravinové ztráty a potravinový odpad ve výrobně spotřebním řetězci: revize zdrojů pro hlášení dle struktury Prováděcího rozhodnutí EK 2019/2000;  
b)    zmapování veřejných iniciativ ke snížení potravinových ztrát a odpadu v ČR s podporou rezortu zemědělství.
Cílem je rovněž zmapovat dosavadní trendy v objemu výroby vybraných skupin potravin