Přejít k hlavnímu obsahu

Sledování potravinových ztrát a potravinového odpadu v celém potravinovém řetězci

Odpovědný řešitel: Ing. Marcela Kormaňáková, Ph.D., od 2.6.2021 Ing. Martin Plášil, Ph.D.

Spoluřešitelé: pracovníci odd. 1122

Odpovědný pracovník: Ing. Iveta Bošková, Ph.D.

Věcný obsah úkolu

Cílem tohoto TÚ je prohloubení informační základny v oblasti potravinového odpadu v České republice v oblastech nepokrytých ve výstupu TÚ předchozího roku.  Metodická část byla v obecné rovině již rozpracována v předchozích letech. Informační základna bude dle dostupných dat dále rozšiřována. V roce 2021 bude projekt zaměřen zejména na:

  • potravinové ztráty a potravinový odpad ve výrobně spotřebním řetězci: revize zdrojů pro hlášení dle struktury Prováděcího rozhodnutí EK 2019/2000;
  • zmapování veřejných iniciativ ke snížení potravinových ztrát a odpadu v ČR s podporou rezortu zemědělství;
  • snížení potravinových ztrát prostřednictvím chytrých obalů – zmapování stávající praxe.
Struktura a termíny výstupů

Termíny kontrolní: září 2021