Odpovědný řešitel: Ing. Marcela Kormaňáková, Ph.D., od 2.6.2021 Ing. Martin Plášil, Ph.D.
Spoluřešitelé: pracovníci odd. 1122
Odpovědný pracovník: Ing. Iveta Bošková, Ph.D.
Věcný obsah úkolu
Cílem tohoto TÚ je prohloubení informační základny v oblasti potravinového odpadu v České republice v oblastech nepokrytých ve výstupu TÚ předchozího roku. Metodická část byla v obecné rovině již rozpracována v předchozích letech. Informační základna bude dle dostupných dat dále rozšiřována. V roce 2021 bude projekt zaměřen zejména na:
- potravinové ztráty a potravinový odpad ve výrobně spotřebním řetězci: revize zdrojů pro hlášení dle struktury Prováděcího rozhodnutí EK 2019/2000;
- zmapování veřejných iniciativ ke snížení potravinových ztrát a odpadu v ČR s podporou rezortu zemědělství;
- snížení potravinových ztrát prostřednictvím chytrých obalů – zmapování stávající praxe.
Struktura a termíny výstupů
Termíny kontrolní: září 2021