Přejít k hlavnímu obsahu

Národní databáze složení potravin – Centrum pro národní databázi složení potravin

Odpovědný řešitel: Ing. Marie Macháčková

Spoluřešitelé: Mgr. Jan Doboš, Mgr. Tereza Lančová - odd. 1012

Odpovědný pracovník: Mgr. Jan Doboš

Věcný obsah úkolu:

a)    Generování nových dat získaných analýzou potravin a dokumentace nových dat podle mezinárodního standardu EuroFIR.
b)    Kompilace dat pro výběrovou matici, včetně dokumentace jednotlivých datových bodů v režimu úplné dokumentace hodnoty podle mezinárodního standardu EuroFIR.
c)    Hodnocení receptur pro Příručku o výpočtu výživové hodnoty pro provozovatele potravinářských podniků 
d)    Propojení on-line databáze s informačními systémy EuroFIR.
e)    Správa a aktualizace on-line DB složení potravin.
f)    Zajištění činnosti kontaktního místa pro spolupráci s mezinárodními sítěmi EuroFIR, EUROFOODS, INFOODS.
g)    Spolupráce s výrobci v oblasti sběru dat.
h)    Administrace Centra. 

Propagace DB složení potravin (účast na výstavách, veletrzích, odborných seminářích, konferencích, pořádání odborných přednášek apod. – včetně zajištění občerstvení a výroby propagačních předmětů).