Spoluřešitelé: Mgr. Jan Doboš, Mgr. Tereza Lančová - odd. 1012
Odpovědný pracovník: Mgr. Jan Doboš
Věcný obsah úkolu:
a) Generování nových dat získaných analýzou potravin a dokumentace nových dat podle mezinárodního standardu EuroFIR.
b) Kompilace dat pro výběrovou matici, včetně dokumentace jednotlivých datových bodů v režimu úplné dokumentace hodnoty podle mezinárodního standardu EuroFIR.
c) Hodnocení receptur pro Příručku o výpočtu výživové hodnoty pro provozovatele potravinářských podniků
d) Propojení on-line databáze s informačními systémy EuroFIR.
e) Správa a aktualizace on-line DB složení potravin.
f) Zajištění činnosti kontaktního místa pro spolupráci s mezinárodními sítěmi EuroFIR, EUROFOODS, INFOODS.
g) Spolupráce s výrobci v oblasti sběru dat.
h) Administrace Centra.
Propagace DB složení potravin (účast na výstavách, veletrzích, odborných seminářích, konferencích, pořádání odborných přednášek apod. – včetně zajištění občerstvení a výroby propagačních předmětů).