Boudný, J., Pokorný, J., Rudinskaya, T.
Výroba drůbežího masa v ČR se v posledních pěti letech pohybuje okolo 180 tis. tun j. hm., mírný nárůst domácí spotřeby je uspokojován rostoucím dovozem. Ve vývozu mírně převažuje živá drůbež, dovoz sestává téměř výhradně z drůbežího masa. Produkce i domácí spotřeba vajec jsou relativně stabilní. Konzumní vejce mají záporné obchodní saldo, zatímco násadová vejce mají saldo kladné a dále se zlepšuje. Ekonomika výkrmu kuřat a produkce vajec jsou v průměru nepříznivé. Klíčová slova: drůbeží maso, spotřeba, zahraniční obchod, náklady, rentabilita
Boudný, J., Pokorný, J., Rudinskaya, T.
Náš Chov, 2017, Volume 77, Nr. 7, s. 59-64, ISSN 0027-8068