Aktuální informace

ÚZEI zve na přednášku Máme se bát éček?

Podle světové zdravotnické organizace WHO jsou: „Nemoci způsobené potravinami pravděpodobně nejrozšířenějším zdravotním problémem v současném světě …“ O tom, jaký podíl má na kvalitě stravy její skladování, konzervování a přítomnost potravinářského aditiva pojednává přednáška „Máme se bát éček“ Ing. Olgy Šolcové, CSc., DSc. z Akademie věd České republiky.

Olga Šolcová vystudovala Vysokou školu chemicko-technologickou v Praze a pracuje v Ústavu chemických procesů
Akademie věd ČR. Vede Oddělení katalýzy a reakčního inženýrství. Zabývá se základním a aplikovaným výzkumem v oblasti katalýzy, přípravou nanomateriálů, aplikacemi chemického inženýrství v životním prostředí a v poslední době zvláště biotechnologiemi se zaměřením na potraviny. 

Na přednášku „Máme se bát éček?“ zve Ústav zemědělské ekonomiky a informací všechny zájemce do studovny
Knihovny Antonína Švehly dne 11. 4. 2018 v 16:00 hodin. Vstup je volný.

 

180326_aktualita_ecka_m

28.3.2018
© 2018 ÚZEI | Mánesova 1453/75, 120 00 Praha 2 | Zobrazit na mapě