Aktuální informace

ÚZEI zve na přednášku Dějiny stravování 20. století – Čína v panelákové kuchyni

Ke stému výročí založení republiky připravila Knihovna Antonína Švehly cyklus přednášek o dějinách stravování. Tentokrát se dozvíte více o stravě v českých zemích 70. a 80. let.

Přednášející doc. PhDr. Martin Franc, Ph.D. působí v Masarykově ústavu a archivu Akademie věd ČR a na Fakultě humanitních studií Univerzity Karlovy v Praze. Účastnil se řady projektů věnujících se historii, má bohatou publikační činnost. Jeho badatelským zaměřením jsou vědní politika a sociální vědy ve střední Evropě, dějiny stravování a výživy a dějiny životního stylu a konzumu v Československu.

Přednáška se koná v Domě zemědělské osvěty ve studovně Knihovny Antonína Švehly 10. září od 17:00 hodin.

Vstup je v o l n ý.

 

180904_aktualita_stravovani

4.9.2018
© 2018 ÚZEI | Mánesova 1453/75, 120 00 Praha 2 | Zobrazit na mapě