Aktuální informace

ÚZEI zve na přednášku Dějiny stravování 20. století - První republika

Ke stému výročí založení republiky připravila Knihovna Antonína Švehly cyklus přednášek
na téma Dějiny stravování 20. století. Úvodní referát nese název První republika a jeho obsahem
je špičková kuchyně dvacátých a třicátých let, osvobození kuchyně od rakouských vlivů
a racionalizace stravování.

Přednášející Doc. PhDr. Martin Franc, Ph.D. působí v Masarykově ústavu a archivu Akademie věd ČR
a na Fakultě humanitních studií Univerzity Karlovy v Praze. Účastnil se řady projektů věnujících se historii, má bohatou publikační činnost. Jeho badatelským zaměřením jsou vědní politika a sociální vědy ve střední Evropě, dějiny stravování
a výživy a dějiny životního stylu a konzumu v Československu.

Přednáška se koná v Domě zemědělské osvěty, ve studovně Knihovny Antonína Švehly 20. března v 17:00 hodin.
Vstup je volný.

 

180307_aktualita_stravovani

7.3.2018
© 2018 ÚZEI | Mánesova 1453/75, 120 00 Praha 2 | Zobrazit na mapě