Název projektu v češtině:
ToL: Chuť života, zdravé regionální potraviny ve školách
Název projektu v jazyce originálu:
ToL: Taste of Life, regional healthy food in schools
ID projektu:
2014-1-NL01-KA202-001225
Zadavatel:
Program Erasmus+
Doba řešení celkem:
2 roky
začátek: 1. listopadu 2014, konec: 31. října 2016
Nositel projektu:
Stichting Nordwin College (Nizozemsko)
Spolunositelé:
RGB Consultancy (Nizozemsko), University of Oradea (Rumunsko), Colegiul Tehnic Mihai Viteazul (Rumunsko), Europea (Belgie), Agrarmarketing MV (Německo), AH Akademie (Německo), Ústav zemědělské ekonomiky a informací (Česká republika)
Zodpovědná osoba:
Mgr. Pavel Sládek, Ph.D.
další řešitelé:
Ing. Andrea Pekárková
Anotace
Projekt je zaměřen na kombinaci zdravých a regionálních potravin ve školách, ve vazbě na vzdělávací program. Dětství a dospívání představuje kritické období pro diety s vysokou nutriční hodnotou, protože psychologická potřeba živin je vysoká vzhledem k energetické potřebě. Kromě toho mnoho základních stravovacích návyků a vzorců chování je vyvinuto tak, že přetrvávají do dospělosti.
Školy mohou poskytnout významnou příležitost pro prevenci, protože mají k dispozici nejúčinnější metodu jak obsáhnout velké množství lidí, včetně mládeže, zaměstnanců školy, rodin a členů komunit. Zdravé jídlo a lepší výživa by měla být jednou z hlavních priorit v každém školním programu, protože pozitivně ovlivňuje pohodu a následně zlepšuje schopnost učení a studijní výsledky.
Součástí projektu je zmapování situace v jednotlivých partnerských zemích, vyhledání příkladů dobré praxe a jejich sepsání do příručky, vytvoření Výukového manuálu, vytvoření místní pracovní skupiny a v závěru projektu uskutečnění semináře pro veřejnost s cílem šířit příklady dobré praxe.
Tento projekt je realizován za finanční podpory EU.
Odkaz na webové stránky:
http://www.thetasteoflife.eu/sample-page/ nebo http://www.thetasteoflife.eu/best-practices/