Aktuální informace

Zdravé vánoční pečivo v ÚZEI

Jak připravit zdravé vánoční pečivo se zájemci dozví na přednášce Pavly Momčilové,
oblíbené a populární autorky kuchařek a knih o zdravé výživě pro děti i dospělé,
která bude hostem v Knihovně Antonína Švehly.

Pavla Momčilová klade u svých receptů důraz na používání místních surovin. Ve své prezentaci nám také prozradí,
jak připravit vánoční dobroty bez bílé mouky. Vlastní tipy a recepty doplní praktickou ukázkou, a tak můžou návštěvníci knihovny ochutnat Vánoce trochu jinak – zdravěji.

Program přednášky

  1. Abúzus pšeničné mouky v české kuchyni a spojitost se zdravím. Současná nevhodná bezlepková stravovací „móda“
    pro zdravé, její kořeny a původ.
  2. Prospěšné obiloviny, mouky, vločky atd., jejich charakteristika, přínos pro zdraví, dostupnost a využitelnost v naší kuchyni.
  3. Uplatnění mouky a dalších celozrnných produktů ze špaldy, žita, ječmene, ovsa, jáhel, pohanky, kukuřice, amarantu,
    sóji aj. v české kuchyni.
  4. Tradiční i netradiční zdravé vánoční pečivo a dobroty z méně tradičních mouk a dalších surovin.
  5. Recepty a ochutnávky.
  6. Beseda s posluchači.

Akce se uskuteční ve studovně knihovny 23. 11. 2017 od 16.00 hodin. Vstup je volný.

171110_aktualita_cukrovi

 

10.11.2017
© 2017 ÚZEI | Mánesova 1453/75, 120 00 Praha 2 | Zobrazit na mapě